Kategoria(t): Digitaaliset piirrokset

Digitaalinen maalaus – mallina vanha gobeliini

Maalaus on tehty Photoshopilla 2017. Kuva ei täysin vastaa gobeliinin kuviota, tykkään käyttää myös omaa mielikuvitusta mukana. Yksinkertaistin myös kuviota, kaikkia pieniä yksityiskohtia en maalannut mukaan.

Photoshopilla maalaaminen ja piirtäminen on hauskaa, kun sen tekee samoin kuin paperillekin piirtäessä, eli käyttää ohjelman ’pensseleitä ja kyniä’ piirtoalustalla piirtokynällä. Mitään pikakonsteja en edes osaa käyttää, eivätkä ne olisi minulle mielekkäitä. Tarkoitukseni on, että käden ja silmän yhteistyö kehittyisi, eikä sen vuoksi kannata päästää itseään liian helpolla.

Aluksi oli vaikeaa piirtää, kun katseen piti olla suunnattuna näyttöön päin, eikä piirtokynään päin. Nopeasti siihen kyllä tottuikin. Isokokoinen piirtoalusta on tietysti parempi kuin ihan pieni, jonka reunat ottavat pian vastaan pitkissä viivoissa. Tulostaessa paperille piirrosta, värit voivat olla erisävyiset kuin näytöllä. Digitaalisesta piirroksesta puuttuu tietysti kynän jälkien pintarakenne paperin pinnalta, mikä tekee printistä julistemaisen kuvan.

Eivät nämä printit vastaa tietenkään oikeita taideteoksia tunnelmaltaan, mutta Photoshopilla on hyvä harjoitella kuvan piirtämistä, koska epäonnistuneen jäljen saa helposti pois, eikä paperia ja maaleja kulu. Digitaalisia piirroksia käytetään yleensä paljon mainonnassa ja tuotepakkausten kuvissa, mihin ne sopivat hyvin.

Copyright © Taina, tainanluomukset.wordpress.com

Muita digitaalisia kuvia

Paperille piirrettyjä muotokuviani

Digitaalisesti piirrettyjä Mandaloita

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.