Kategoria(t): Vesivärimaalaukset

Lapsekkaita eläinmaalauksia menneiltä vuosilta

Vuosina 2015 – 2017 maalasin vesiväreillä muutamia eläinaiheisia kuvia, jotka tyyliltään ehkä sopisivat lastenhuoneeseen. Kait tämä oli alitajuista valmistautumista isoäitiyteen. Kaksi ylintä kuvaa ovat edesmenneistä ystävistämme, jotka elivät ilonamme noin 15 vuotta.

Santeri ’suuri’ Mustaparta
Eetu Peetu ’Välipää’
Jaguaari

Mallina tässä maalauksessa käytin WWF:n lehden valokuvaa jaguaarista, itse kun en ole päässyt noita upeita karismaattisia eläimiä valokuvaamaan. Jaguaari ja leopardi sekoittuvat helposti keskenään, koska molemmat ovat laikukkaita isoja kissoja.

  • Jaguaari on kaunis, lihaksikas ja voimakas, sillä on yleensä siisti lyhyt karva turkissa, ja laikkujen keskellä on tummia pilkkuja, muodostaen kukkamaisen kuvion.
  • Leopardi eli pantteri on pienempi kuin tiikeri, mutta erittäin vahva, se voi raahata puun oksalle itsensä kokoisen saaliseläimen. Esimerkiksi täysikasvuiset leijonat ja tiikerit eivät yleensä kiipeile puissa. Leopardit ovat erakkomaisia yksineläjiä.
  • Gepardi on myös iso laikukas kissaeläin, jonka erottaa muista kissoista sen kasvojen ja hännänpään raidoista. Sen keho on solakka ja pitkäjalkainen, se voi juosta jopa 93 km tunnissa.
  • Leijonien turkit ovat yksivärisiä kellertävän ruskeita ja urosleijonilla on mahtava harja päässä. Leijonat ovat laumaeläimiä, toisin kuin muut kissat.
  • Tiikerit ovat kelta-ruskea raidallisia ja turkissa on myös valkoista karvaa rinnassa ja vatsassa. Ne ovat suurimpia kissaeläimiä ja karhun jälkeen suurimpia maapetoeläimiä. Luonnossa tiikereillä ei ole vihollisia, mutta ihminen on niiden pahin vihollinen, sillä tiikeristä on tullut salametsästyksen vuoksi uhanalainen.
  • Ilves on ainoa Suomen luonnossa elävä kissaeläin. Sen tunnistaa korvien tupsuista. Ilves elää koko maassa, viime vuonna niitä oli Suomessa arviolta noin 1900. Paljon muitakin kissaeläimiä on maailmassa, ja joillakin lajeilla on värimuunnoksia, esim. kultatiikerit, mustat pantterit ja valkoiset leijonat.

Alla tiikerin kuva digitaalisesti piirrettynä. Niinkuin ihmismuotokuvissa, niin myös eläinten ’muotokuvissa’ silmien katse on minulle tärkeä kohde piirtää. Ehkä tässä on vähän tiikerin tarkkaavaista, mutta osin myös raukeaa katsetta.

Digitaalinen piirros tiikeristä 2019
Varis ajaa kettua pois apajilta.

Tämän kuvan maalasin muistoksi eräästä tilanteesta jonka näin Tampereen Vuoreksessa. Alkuvuosina Vuoreksen alueella oli enemmän eläimiä kuin ihmisiä. Kettu oli löytänyt roskalaatikon luota jotain mielenkiintoista ja tutki sitä, kun kateellinen varis suuttui siitä ja ajoi pitkän matkaa kettua pois käpälämäkeen.

Gorilla puun oksalla.

Gorilla maalauksen mallina oli valokuva netissä. Apinat ja gorillat ovat ilmeikkäitä ja siksi mielenkiintoisia. Tämä naarasgorilla näytti mietteliäältä, ehkä se odotti gorillavauvaa.

Puutarhan portti

Tämä puutarhan portti – maalaus liittyi erääseen tilanteeseen, kun kaipasin yksityisyyttä. Pikkulintu siellä kuitenkin salaa kurkkii.

Tekijä:

Harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.