Kategoria(t): Vesivärimaalaukset

Kaksi varjoa

Maalasin vesiväreillä tämän harjoitusmaalauksen vuonna 2016. Lasista ja ruususta heijastui kaksi varjoa, koska valo lankesi kahdesta eri suunnasta kohteeseen. Siitä tuli mieleeni symbolinen vertaus; meistä ihmisistäkin heijastuu vähintään kaksi erilaista ’varjoa’, eli vaikutelmaa ulospäin. Ensimmäinen varjo on se, kuinka itse näemme itsemme ja toinen varjo on se, kuinka muut näkevät meidät. Ihmisen ’varjoja’ on oikeastaan niin paljon, kuin on ulkopuolisia katsojia, sillä jokainen näkee toisen ihmisen eri tavoin.

Mitä ruusuun tulee, niin se oli jo kuihtumassa oleva ruusu, jonka elämää halusin jatkaa vielä vesilasissa, vaikka muut ruusut kimpussa jo lakastuivat. Minulla on aina pieniä vaikeuksia luopua ruusuista, kun ne kuihtuvat. Olen kuivannut joitakin ruusuja talteen.

’Kaksi varjoa’ vesivärimaalaus © Taina

Paperi ei ollut noin keltainen, kuva on saanut ’lisäväriä’ kun otin valokuvan maalauksesta keltaisessa lampun valossa. Maalasin ensimmäistä kertaa aiheesta ’vettä lasissa’ ja lasin muoto oli haasteellinen maalattava. On siinä pieni perspektiivivirhe, mutta se ei ole olennaisin asia tässä maalauksessa.

Tekijä:

Harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.