Kategoria(t): Maalaukset ja piirrokset vaihe vaiheelta

Kokeilu : Derwent Inktense värikynillä maalaaminen

Derwent Inktense värikynillä voi sekä piirtää, että maalata. Kynissä on pehmeä ja hyvin irtoava väripigmentti, sekä melko kirkkaat värit. Värisävyjä voi elävöittää yhdistämällä erisävyisten kynien jälkeä toisiinsa, mutta oikeilla vesiväreillä saa kyllä maalaukseen monipuolisemmat värisävyt ja tasaisemman pinnan. Kynistä jää helposti maalatessa pintaan rakeisuutta, se voi olla joko hyvä tai huono asia, riippuen siitä, minkälaista efektiä tavoittelee. Harjoitusta nämäkin kynät vaativat, ennenkuin jälki on mieluinen.

Tein kaksi ruusumaalausta kokeeksi Inktense kynillä. Maalaukset sinänsä eivät ole kummoisia, mutta ne näyttävät kynien pigmentin kuivana ja kostutettuna. Kahden ruusun maalauksessa väritin kynillä ohuesti, joten maalausjälki on melko vaalea ja vesivärimäinen. Yhden ruusun maalauksessa väritin kynillä vähän voimakkaammin, joten värit ovat syvemmät maalauksessa. Niillä on mahdollista värittää vieläkin vahvemmin. Maalaaminen tapahtuu niin, että siveltimellä ja puhtaalla vedellä sivelee valmiin piirroksen pintaa, jolloin väri voimistuu ja leviää. Pienissä yksityiskohdissa kannattaa käyttää ohutkärkistä sivellintä, katso kuva 3.

Ehkä Inktense värikynät sopivat sellaiselle, joka vierastaa tavallisia vesivärejä, mutta haluaa opetella maalaamista piirroksen kautta. Piirtämiseen ne ovat paremmat kuin halvat puuvärit, koska väriä irtoaa niistä enemmän. Inktense kynälaatikossa luvataan, että kuivuttuaan väri on pysyvä. Tämän kokoisessa laatikossa on 24 värikynää, yksi niistä on rajauskynä, jolla ei voi maalata (Outliner).

kynälaatikko
Inktense värikynät
värit kuivina ja märkinä

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.