Kategoria(t): Itsetehdyt kirjat

Satukirjan voi tehdä kuka vain omaan käyttöön

Tämä postaus on vinkkinä niille pienten lasten vanhemmille, jotka tykkäävät piirtää tai tehdä nukkeja. Satukirjan voi tehdä omille lapsille itse, netissä on valokuvauksen verkkokauppoja, joiden ohjelmilla voi tehdä valokuvakirjoja.

Kuvat voi ladata omalta koneelta ohjelmaan ja asemoida sivut ja tekstit omalla tyylillään. Joissakin ohjelmissa on myös taustakuvia valmiina, kuten Ifolorilla. Yleensä ohjelmat eivät salli kovin pitkiä tekstejä, mutta satukirjojen tekstit ovat yleensä lyhyitä. Jos haluaa lisätä kirjaan pidempää tekstiä, silloin esim. Solentron ohjelma toimii hyvin, mutta siinä ei ole valmiita taustakuvia ja kuvien asemoiminen sivuille on vähän haastavampaa, tosin se onnistuu kyllä kärsivällisyydellä. Ohjelmilla voi tehdä myös esim. runokirjan omista runoista tai koota omat reseptit kuvineen talteen.

Satukirjan voi tehdä maalauksilla, piirroksilla tai valokuvilla nukeista tai muovailuvahalla tehdyistä hahmoista. Tein yhden satukirjan kuvat ja tarinan joskus 1990-luvulla, ja muutama vuosi sitten kokosin niistä Ifolor kirjan. Tässä vähän kuvia siitä.

Satukirjan kansi
Perheenisä löytää hylätyn kartanon. Kuva valmiista kirjasta.

Tarinassa tavallinen lapsiperheen isä löytää koiranulkoilutus lenkillä vanhan hylätyn kartanon ja perhe päättää ostaa sen ja remontoida omaan käyttöön. Sadussa kerrotaan myös kartanon historiasta ja muista kylällä asuvista ihmisistä.

Koivukartanon historiaa ’Santeri Suuren’ aikaan. Kuva valmiista kirjasta.
Vesivärimaalaus Koivukartanon historiasta. Missä hiiri piilottelee ?
Perheenisä kertoo perheelle, että löysi heille uuden kodin. Äiti oli juuri kauhomassa hernekeittoa. Perheessä on 5 lasta, koira ja kissa.
Luonnos satukirjaan. Perheen äiti suunnittelee mielessään kartanon sisustamista.

Jos nyt karanteenissa tulee aika pitkäksi, tässä siis yksi vinkki, mitä kotona voi tehdä. Satukirjan tekoon voivat lapsetkin osallistua, siitä voi tehdä koko perheen yhteisen projektin. Kirjan voi tehdä myös kokonaan vain lasten piirroksilla ja tarinoilla.

Ethän kopioi tämän satukirjan tarinaa tai kuvia. Copyright © Taina

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.