Kategoria(t): Nukelle

Nukkemökki senkissä

Sisustin vanhan ruskean senkin alakaappeihin Barbienukeille ’mökin’. Erillistä muuta nukketaloa en saa mahtumaan minun asuntoon. Tämä mökki on vähän keskeneräinen.

Täytyy huomoida turvallisuus, jos nukketalo on tavallisessa kaapissa tai hyllyssä. Huonekalu pitää kiinnittää seinään, tai sitten valvoa leikkimistä koko ajan vieressä, ettei kaluste, tai kalusteen päällä olevat esineet, kaadu lapsen päälle. Niitä kun ei ole suunniteltu leikkimiseen.

Barbien mökin makuuhuone

MAKUUHUONE: Kaikki huoneet voi vaihtaa muiksi huoneiksi, jos lapsi niin tahtoo. Tämä huone on nyt vakiintunut makuuhuoneeksi. Päällystin seinät oikealla tapetillla, löysin pari rullaa kirppikseltä. Jätin näkyviin nurkissa senkin puuosat. Tapetit kiinnitin vain sinitarralla, mökkitunnelmassa ei haittaa vaikka ne vähän kupruilee. Päällystin DC-Fixillä lattiat, tässä huoneessa vaalean puun värisellä. Sänky on nurinpäin käännetty leipäkori, johon ompelin jo 1990-luvulla tuon pitsisen helmalakanan. Päiväpeitto on pehmeää fleeceä. Koristetyynyt ja torkkuhuovan olen virkannut ja neulonut muutama vuosi sitten. Rimpsutyynyliinat ovat myös 1990-luvulta, samoin itsepainettu seinävaate, koripöytä, sorsataulu ja kukkaseppele. Kukkaruukun muovikukkineen ostin noin vuosi sitten, se on koriste-esine oikeasti.

Kaikkien tavaroiden kanssa, jotka eivät ole lasten leluiksi suunniteltu, täytyy olla harkitseva, sopivatko ne lasten leikkeihin. Särkyessään niistä voi tulla esim. sirpaleita. Minun 5v. lapsenlapsi leikkii niin varoen, että sen vuoksi uskallan pitää näitä koristeita nuken mökissä.

Tina siinä jututti Bongo koiraa makuuhuoneessa, mutta kohta on nukkumaanmenoaika. Makuuhuoneessa on myös TV ja kukallinen lipasto. TV:ssä näkyy suomalaisten matkakohteiden kuvia, kun katsoo reiästä ja painaa kahvasta, sekin 1990-luvulta, kuin on myös lipasto, joka on alunperin korulipas. Laatikot avautuvat. Käänsin sen noin päin valokuvaa varten, huoneessa se on seinää vasten.

Tina kävi jo nukkumaan, mutta Bongo koira vielä vartioi vieressä. Ompelin nuo pussilakanan ja tyynyliinat muutama vuosi sitten Ikean kankaasta, tyynyjen sisällä on vanua, peitteen sisällä ei mitään, mutta sinne voisi pujottaa peiton, koska siinä on aukot kuten oikeassa pussilakanassa.

Kylpyhuone

KYLPYHUONE: Vähän keskeneräinen, mutta wc-istuin löytyy (1990) ja metalliset tuolit, jotka ostin muutama vuosi sitten, nekin koristeita alunperin. Leikkasin tuolilla olevan ’taljan’ karvakankaasta, ompelin matot ja pyyhkeet aika vasta. Kylpyamme on vanha, DC-Fixillä päällystetty soikea karkkilaatikko. Peili on koristetarra, oikeaa lasia ei voi käyttää lasten leikeissä. WC-paperi on rullalle käärittyä nenäliinapaperia. Ulla istuu pytyllä ja Iines-äiti on auttamassa. En tehnyt kylpyhuoneesta ’kaakelimaista’, koska on tarkoitus, että sitä voi käyttää muunakin huoneena. Tässä on seinät ja lattia DC-Fixiä, valkoista ja harmaata.

Pitää peilata välillä
Terassi

TERASSI: Kaikki muut esineet ovat 1990-luvulta, paitsi viherseinämä, joka on Ikeasta. Perhonen oli ruusukimpussa, jonka sain syntymäpäivänä toissa kesänä. Parasta on tuo iso korituoli, joka on pienoismalli oikeasta korituolista. Saviruukut ovat oikeaa savea. Kastelukannu on peltiä. Korit ja korikalusteet ovat oikeaa luonnonmateriaalia, ei siis muovia. Säde ja mummu siinä istuvat keväistä iltaa Bongon kanssa.

Lasten ruokasali

LASTEN RUOKASALI: Ruokasali on nukkelasten, koska huonekalut ovat pieniä. Kaikki tavarat ovat 1990-luvulta, paitsi takka, jonka ostin muutama vuosi sitten. Kaappikello on oikeasti ilmapuntari. Kynttilänjalka on nukketalon esine, tosin ei yleensä leikkimiseen tarkoitettu, vaan koriste. Vielä se on ehjänä pysynyt. Tämäkin huone on vähän keskeneräinen, mutta lapsenlapsi asetteli pöydän ja maton noin vinoon, mikä antaa kivaa ilmettä huoneeseen. Pöydällä on oikea pieni pitsiliina ja punottu leipäkori, jotka eivät kovin hyvin näy kuvassa. Lapset ovat vasemmalta oikealle Ulla, Pipsa ja Joonas.

Mökissä on myös lastenhuone, mutta se on niin keskeneräinen, että se jääköön tällä kertaa esittelemättä.

Nukkien Äitienpäivän poseerauksia

Nukkemaailmassakin oli äitienpäivä. Kuva 1, ylh. vas.: Ulla ja Säde. Kuva 2, ylh.oik.: Tina (jumppaohjaaja) ja Iines. Kuva 3: Bongo ja Mollamaija. Kuva 4: Bongo löysi hyvän nukkumapaikan auton lavalta. Kuva 5: Mollamaija ja Pipsa. Kuva 6: Mummu, Esa (liikunnanope), Pipsa ja Joonas. Kaikki ’Ruusulaakson’ asukkaat eivät päässeet paikalle. Psst: Tina on ihastunut Esaan.

Tekijä:

Harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.