Kategoria(t): Akryylimaalaukset

Pieni taulu akryyliväreillä

Maalasin pitkästä aikaa akryyliväreillä. Kokeilin tähän valmiiseen taulupohjaan (18 x 24 cm) ensin realistista huonekuvaa, josta tulikin jonkinlainen kitschin ja naivismin yhdistelmä, sen jälkeen maalasin sen päälle abstraktin maalauksen, johon en myöskään ollut tyytyväinen. No joo, ajattelin että antaa nyt pensselin viedä miten tahtoo. Syntyi siitä mielikuvituskukkia. Huojuvatko ne kesäyön tuulessa, vai aaltojen mukana veden alla, kukin nähköön, kuten oma silmä sanoo.

Koska maalasin uutta maalia edellisen maalauksen päälle, tuli mieleeni kaivertaa pintaa palettiveitsellä, kun väri oli vielä märkää. Kaiverruskohdissa tulee näkyviin edellinen värikerros. En työstänyt tällä kertaa maalausta viimeisen päälle tarkkaan, enkä pyrkinyt kuvaamaan realistisesti kasveja. Maalasin maalauspohjan ulkoreunat kultamaalilla, se toimii kuten kehys. Valokuvaan on vaikea saada värejä oikein näkymään, esim. tausta on maalauksessa vähän vihertävämpi kuin kuvassa ja kukkien sävyt ovat syvemmät ja tummemmat. Taitaa olla akryylivärin ominaisuus, että se taittaa valoa voimakkaasti.

Maalaaminen itsessään on hauskaa, mutta tuo akryylivärin mietokin haju aiheuttaa minulle allergiaoireita, kuten silmien kirvelyä, päänsärkyä ja nielun turpoamista. Vielä on kokeilematta vesiliukoiset öljyvärit, aiheuttavatko nekin allergiaa. Jos jollakin lukijalla on kokemusta niistä, voi kommentoida tähän artikkeliin. Jos nekään eivät käy, jäljelle jäävät vain vesivärit ja piirtäminen. Terveys ennen kaikkea. Laitan tämän taulun ehkä kesäksi parvekkeelle.

Hyvää viikonloppua !

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.