Kategoria(t): Digitaaliset piirrokset

Mandala ’Uuden alku’

Luonto elää muutoksessa kaiken aikaa. Luonnossa uusia alkuja on joka kevät, kun luonto puhkeaa kukkaan. Muuttolinnut tulevat ja menevät, lumet satavat maahan ja sulavat sitten pois. Puiden lehdet avaavat silmunsa keväisin ja syksyllä ne putoavat keltaisina maahan. Siitepölyt lentävät tuulen mukana etsien uutta paikka laskeutua ja synnyttää uusia kasveja. Koska ihminen elää osana luontoa, on luonnollista, että ihmisenkin elämä on muuttuvaa.

Elämässä voi ’uusia alkuja’ olla monta kertaa, joillakin ihmisillä niitä on enemmän, joillakin vähemmän. Jokainen kokee vähintäänkin muutaman muutoksen elämässään; uuden opiskelun tai työn aloittamisen, uuden parisuhteen aloittamisen, uuden kodin hankkimisen, itsenäistymisen, muuton toiselle paikkakunnalle tai eri maahan, uuden lapsen syntymän kokemisen, jne.

Joidenkin ihmisten ihanne on se, että elämässä on mahdollisimman vähän muutoksia, mutta elämän kiertokulun johdosta on mahdoton yhtälö pysähtyä täysin paikoilleen. Onnellisimpia ovat he, jotka suhtautuvat avoimesti ja rohkeasti elämän muutoksiin. Uusi alku on useimmiten ihmisen energiatasoa kohottava, toiveita lisäävä ja virkistävä kokemus. Uusissa aluissa joutuu aina opettelemaan jotain uutta, jolloin se avartaa näkemyksiä.

Luonnossa aurinko on yksi tärkeimmistä elämän ylläpitäjistä, kaikki kukat ja kasvit maan päällä kurkottuvat sitä kohden. Ihmisen sisäiset, henkiset ’auringot’ voivat olla; rakkaus, positiivisuus, usko Kaikkivaltiaaseen, rohkeus, luottamus itseä ja elämää kohtaan, ja toivo. Näiden sisäisten valojen varassa elämä kukoistaa ja kehittyy, kuten kukkaset auringonvalossa.

Digitaalinen piirros, mandala ’Uuden alku’ © Taina

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

2 vastausta artikkeliin “Mandala ’Uuden alku’

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.