Kategoria(t): Vesivärimaalaukset

Kaksi pientä asetelmaa

Säästän paperia harjoituksissa, maalasin kaksi maalausta yhdelle A4 kokoiselle 300 g:n akvarellipaperille. Maalarinteipillä saa rajattua alueet kätevästi. Mallina käytin niitä hedelmiä ja esineitä, mitä sattui tällä hetkellä kotona olemaan. Näin pienissä ja tarkoissa maalauksissa tarvii olla ohuet siveltimet.

Astiat ovat haasteellisia maalattavia, koska ne ovat niin täydellisen muotoisia. Täydelliseen muotoon en näissä päässyt vielä, se vaatii paljon harjoittelua. Asetelmat voi maalata vapaammallakin kädellä, mutta kun haluaa harjoitella valoja, varjoja, pintarakenteita ja muotoja, niin mielestäni silloin on kätevintä pyrkiä realismiin. Oikeasta mallista on parempi maalata kuin valokuvasta, koska esim. värit ovat luonnonmukaiset. Asetelma on siitä hyvä harjoitus, että esineissä on erilaisia pintarakenteita, esim. vasemmanpuoleisessa maalauksessa on kangasta, posliinia, lasia, hedelmien erilaista pintaa ja pöytätaso. Ehkä sen vuoksi asetelma on yleinen aihe maalauskursseilla.

Asetelmat 15.7.2020 © Taina

Tekijä:

Pictures, handicrafts, drawings and paintings by a Finnish enthusiast. Tamperelaisen harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia. www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.