Kategoria(t): Askartelu

Talouspaperirullasta askarreltu isosisko

isosisko ja pikkusisko

Tein aiemmin tuon pienen hahmon, voit lukea siitä täältä Nyt kokeilin tehdä isosiskon talouspaperirullan hylsystä. Tässä vähän tekovaiheita…

joulukuusen mattavalkoinen pallo

Vielä puuttuu minulta ne aiemmin mainitsemani styrox pallot, joita voi päänä käyttää, joten kaivoin esiin mattavalkoisen joulukuusen pallon. Muuten hyvä, mutta tussien jälki ei ole siinä pinnassa kovin pysyvä ja siksi se on liukkaana pintana ehkä lapselle vaikea piirtää. Tosin virheet kasvopiirroksessa voi pyyhkiä helposti pois kostutetulla pumpulipuikolla. Käytin vesipohjaisia tusseja.

Päällystin talouspaperirullan hylsyn askartelupaperilla. Piirsin kasvot palloon. Teippasin tämän pallopään kiinni hylsyyn niin, että maalarinteippi oli kaksinkerroin pallon alareunassa ja kun työnsin sen hylsyyn, se tarttui kiinni hylsyn sisäpintaan.

mustaa villalankaa

Leikkasin mustasta villalangasta suunnilleen samanpituisia pätkiä ja liimasin ne päähän niin, että muodostui otsatukka ja taakse hiukset. Tasoitin vähän saksilla latvoja. (Liimaukset ja leikkaamiset voi aikuinen tehdä, jos ne ovat lapselle vaikeita tai vaarallisia. Kuten aiemmin mainitsin, lapsi voi valita vaatteiden ja hiusten värit ja piirtää kasvot. Voi näitä aikuinen tehdä itselleenkin.)

otsis ja takatukka

Leikkasin sitten langasta pidempiä pätkiä ja liimasin päähän sivuhiukset yli koko pään.

sivuhiukset

Leikkasin erivärisestä askartelupaperista kauluksen ja liimasin sen hylsyn yläreunaan.

kaulus
kaulus liimattu

Leikkasin kauluksen värisestä paperista hihat, sekä pinkistä ja keltaisesta paperista kukkia. Liimasin ne hylsyyn. Käsiä ei tarvinnut leikata, kun ne jäivät kukkien alle.

hihat ja kukat

Taitoin mustaa paperia noin kuten kuvassa alla näkyy ja leikkasin siihen hapsut. Leikkasin vielä toisen kapeamman kappaleen ja siihen myös hapsut. Liimasin ne hameeksi ja nostin vähän hapsuja pystyyn. Liimasin lahjanauhasta vyön. Korjasin silmien maalausta. Valmis !

hamekappale
sisarukset

Tekijä:

Harrastajan piirroksia, maalauksia, käsitöitä ja kuvia: www.tainan.blog

2 vastausta artikkeliin “Talouspaperirullasta askarreltu isosisko

  1. How beautiful are these two characters. I love the long black hair of mama and her fancy outfit. The little one is very special also, her braids are long and her smiley eyes are wonderful!
    Beautiful art work!!!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.