Kategoria(t): Mietelauseeni

Mietelauseeni Totuudesta

Näkökulmia on monia, mutta on vain yksi Totuus. – Taina, 2010

Totuus ei voi olla monikkomuotoinen asia, kukaan ei voi itse keksiä ’omia totuuksia’, tai ’sinun ja minun totuuksia’, vaan Totuus on yleismaailmallinen kristallinkirkas ainoa selkeä arvo, joka ’ei pala tulessakaan’, kuten sanotaan. Vaikka kielelliset ilmaisut muuttuvat puhekielessä, sanaa Totuus ei voi, eikä saa, muuttaa monikkomuotoon, sillä Totuus käsitteenä ei koskaan voi olla monitahoinen. Totuus ei voi koskaan jakaantua moneksi kunkin yksilön mielipiteiden mukaan, ja siinä on sen ikuinen arvo ja kauneus.

Omakohtaisia tunteita, kokemuksia ja näkemyksiä on jokaisella, mutta Totuus on kaikkien inhimillisten kokemusten ja tuntemusten yläpuolella ja siksi niin ainutkertaisen arvokas.

Totuus on kallio, joka tekee elämästä mielekkään. Ilman Totuutta elämä hukkuu omaan sekasortoonsa. Totuus vapauttaa, luo pohjaa hyvälle elämälle ja näyttää suuntaa. Jokainen ihminen on syntynyt Totuuteen, mutta jotkut kääntävät sille selkänsä. Siinä kun valhe syövyttää mieltä ja luo myrkyllisiä harhoja, siinä Totuus kirpaisee puhdistavalla tavalla. Totuuden kieltäminen tekee ihmisen huonovointiseksi, koska Totuus ei katoa kieltämällä. Kaikille sama Totuus asuu luonnostaan jokaisen ihmisen sydämessä, kun sitä uskaltaa kuunnella. Omatunto on Totuuden sisäinen torvi.

Joku on joskus sanonut: ”Vain rehellinen tunnistaa rehellisen” ja juuri se on Totuuden ilmenemismuoto. Totuus näyttää kasvonsa sille, joka rakastaa Totuutta. Totuus on kuin kirkas peili, johon uskaltaa katsoa vain hän, joka on Totuuden ystävä.

Jeesus uskalsi käyttää itsestään sanaa Totuus, koska hän oli puhdas ja rehellinen: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä”. Joh 14 : 6

Särkijärvi 2020

Tekijä:

Pictures, handicrafts, drawings and paintings by a Finnish enthusiast. Tamperelaisen harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia. www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.