Kategoria(t): Postikortit

Taidetta ja historiaa postikorteissa – Art and history on postcards

Pappani säilytti vanhoja postikortteja ja nyt ne ovat muistoja menneestä ajasta. Olen myös itsekin säilyttänyt lähes kaikki saamani kortit ja harrastin jonkin aikaa myös postcrossingia. Teen nyt blogiini uuden kategorian postikorteille, koska ne ovat mielestäni mielenkiintoisia. En aio kuitenkaan postata kaikkia korttejani, vain valikoituja vanhoja kortteja tai taidekortteja. Taidekortit ovat kuin minitaideteoksia.

My grandpa kept old postcards, and now they’re memories of old times. I have also kept almost all the cards I received myself, and for a while I also practiced postcrossing. I’m now doing a new category for postcards on my blog because I find them interesting. However, I am not going to post all my cards, just selected old cards or art cards. Art cards are like mini artworks.



Tämä posteljoonikortti on minun lemppari. Mielestäni siinä näkyy vanhan ajan kunnioitus työtä ja asiakasta kohtaan. Työasu on aika tyylikäs. Kirjaimet on tehty yllättävän nykyaikaiseen tyyliin, siinä lukee ”Hyvää Uutta Vuotta!”. Postikortti on lähetetty Oulusta Oulaisiin 16. marraskuuta vuonna 1908. Kukaan noista henkilöistä ei elä enää, joten tämän tekstin paljastaminen ei haittaa ketään. Kortissa lukee:

”Emme päästä Birgeriä vielä, lupasi olla, tiistaina postijunassa tulee. Koettakaa saada lintuja minulle. Terveisiä teille kaikille kautta Annin.”


This postman card is my favorite. I think it shows old-time respect for work and the customer. The uniform is pretty stylish. The letters are made in a surprisingly modern style, it says ”Happy New Year!”. The postcard was sent from Oulu to Oulainen on 16. November in 1908. – None of those people live anymore, so revealing this text won’t bother anyone. The card says, ”We’re not letting Birger go yet, he promised to be here, he travels on a postal train on Tuesday. See if you can get some birds for me. Greetings to all of you through Anni.”


Kiitos kun seuraat blogiani – Thank you for following my blog

Tekijä:

Pictures, handicrafts, drawings and paintings by a Finnish enthusiast. Tamperelaisen harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia. www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.