Kategoria(t): Käsintehtyä

Seripainokuvio ’pihlaja’ – Print pattern ’rowan’

Tein tämän seripainokuvion vuonna 1988, jolloin painoin sitä tyynyliinoihin ja verhoihin. Seripainoa sanotaan myös silkkipainoksi. Se taisi olla muotivillitys siihen aikaan. Kuvio leikattiin kalvolle, jokainen väri eri kalvoon. Kalvo kiinnitettiin painoseulaan ja väri levitettiin lastalla seulan läpi kankaalle. Mitä useampaa väriä kuvioon tuli, sitä useammin piti painaa väri kankaaseen. Kuvion kohdistus oli vähän haastavaa monivärisessä kuviossa. Kun väri oli kuivunut, se kiinnitettiin kankaaseen silittämällä kankaan nurjalta puolen. Väri kesti sen jälkeen pesua. Ehkä joku vieläkin harrastaa kotona painamista. Esim. Marimekko aloitti ensimmäiset painotyönsä käsinpainomenetelmällä. Nyt paino taitaa olla koneistettua.


I made this print pattern in 1988, when I pressed it on pillowcases and curtains. Seripaino is also called silkscreen. I think it was a popular hobby at the time. The pattern was cut on the plastic film, each color on a different film. The film was attached to the edition sieve and the color was applied with a spatula through the sieve onto the canvas. The more colours that came into the pattern, the more often the color had to be printed on the fabric. The alignment of the pattern was a bit challenging in a multicolored pattern. After the color had dried, it was attached to the fabric by ironing the inside side of the fabric. The color then lasted for washing. E.g. Marimekko started their first printing work with a manual printing method. Now I think it’s mechanized.Tekijä:

Pictures, handicrafts, drawings and paintings by a Finnish enthusiast. Tamperelaisen harrastajan käsitöitä, kuvia, piirroksia ja maalauksia. www.tainan.blog

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.